Menu

Coaching

Coaching is een vorm van begeleiden die meer gericht is op een specifieke vraag. Die vraag is vaak werk gerelateerd, maar kan ook een privé vraag zijn.

We werken vooral gericht op de toekomst en sluiten aan bij je concrete ervaringen die hebben geleid tot je vraag. Door middel van het gesprek wordt je uitgedaagd en ondersteund jezelf verder te ontwikkelen. Je gaat in jezelf op zoek om helder te krijgen waar het nu werkelijk over gaat en wat dat met jou te maken heeft, zodat je je bewust wordt welke stappen je kunt gaan nemen en wat dat van je vraagt.

Het doel is om jezelf weer in beweging te krijgen daar waar het stagneert, zodat je weer verder kunt.

Door mijn achtergrond van de haptonomie ligt de focus op het vergroten van het bewust zijn van je zelf.  Bewust worden van dat wat je doet, of juist niet doet en wat je nodig hebt om het anders te gaan doen.

Werkwijze:

Coachen gaat middels het gesprek. Doordat de coach vragen stelt, luistert, uitdaagt en ondersteunt ontstaat de mogelijkheid om ruimte te scheppen in jezelf. In deze ruimte kun je gaan ontdekken wat de stagnatie zegt over jou en wat je kunt gaan doen om weer in beweging te komen.

Coaching vindt plaats in een traject dat is opgebouwd uit een intake gevolgd door steeds een blok van 3 sessies.

In de intake bespreken we wat je vraag is en welk concreet doel je wilt bereiken.

In de volgende sessies breng je per sessie in wat je concreet hebt ervaren en kijken we hiernaar binnen het kader van je hoofdvraag.

Na 3 sessies evalueren we hoever je bent. Misschien was dit voldoende en kun je zo weer verder en misschien vraagt het  om een vervolg van nog 3 sessies? Na iedere 3 sessies evalueren we dit en bepalen we of en welk vervolgtraject gewenst is.

Ter ondersteuning van het proces vraag ik je korte reflectieverslagen te schrijven.

Kosten en Vergoeding

Het tarief bedraagt € 150,- per uur  ( excl 21% btw) in geval het een zakelijke traject betreft via de werkgever.

Het tarief bedraagt € 110,- per uur (excl 21 btw) in geval het een privé traject betreft.

Een sessie duurt gemiddeld 1,5 uur.

Afspraken verzetten of afzeggen  kan tot 24 uur van tevoren.

Bij afspraken die niet tenminste 24 uur van tevoren zijn afgezegd wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.